Succesverhalen in tijden van corona

Ook in deze soms moeilijke en verwarrende corona-tijden kunnen we van succesverhalen spreken. Arbeidsconsulenten vertellen: 

 

Een 50-jarige man die ik begeleid in een GOB-traject naar werk heeft altijd gewerkt in een fabriek, maar door een hernia kan hij geen fysiek zwaar werk meer doen. Hij had geen exact beroepsdoel toen hij bij mij kwam, een beetje klassiek verhaal: “Ik wil alles doen, zolang ik maar kan werken”. Hij heeft interesse in buiten werken, bewegen, dieren, planten.

Per toeval, want zo ontstaan succesverhalen meestal, botsten we op een vacature in een containerpark. Mijn cliënt kon er in maart starten met een stage, en nu dinsdag toen de parken opnieuw overal opengingen, startte hij meteen in vast dienstverband. Allemaal tevreden mensen!

 

Een 30-jarige vrouw die ik begeleid was eigenlijk tot net voor de Coronacrisis heel teleurgesteld in zichzelf en in werkgevers. Ze zoekt een job als onthaalmedewerker in woonzorgcentra, scholen, de zorg in het algemeen. Het blijkt héél moeilijk te zijn om met een graduaat (en dus geen bachelordiploma) een job te vinden in onthaal.

De Coronacrisis werkt voor haar precies averechts: ze herleeft en voelt zich nuttig als ze inkopen kan doen voor buren. Een dokterspraktijk die het heel druk heeft, zocht versterking om telefoons op te nemen en de artsen te ontlasten. Mijn cliënt kon daar aan de slag en voelt dat dit de job is die ze ook wil uitoefenen. De dokterspraktijk zoekt een onthaalmedewerker ook na de Coronacrisis. Laat ons hopen dat de puzzelstukjes effectief samen gelegd kunnen worden.

 

Een jongen die ik pas begeleid sinds de Coronacrisis en dus enkel via de telefoon hoor, is heel gemotiveerd om te werken als persoonlijk begeleider. Hij heeft een duw gekregen in zijn zelfvertrouwen tijdens school en is nu bang dat hij op werkvlak tekort zal schieten omdat hij geen diploma heeft.

Hij kan nu per toeval iemand vervangen als persoonlijk assistent budgetbeheer die zelf ziek thuis zit. Hij voelt direct dat hij de job te pakken heeft waar hij zich echt goed bij voelt en wil dit ook na de crisis blijven uitvoeren. Het interimkantoor hoort goede feedback over hem en biedt nu de kans om zijn job uit te breiden met nog een andere post, met mogelijkheid op vast contract.

Voor nog iemand die ik begeleid, hebben we effectief via #covid19 op de vdab website een job gevonden. Hij is technisch werkloos maar zit niet graag stil en wil graag zijn steentje bijdragen. Hij zou nu aan de slag kunnen als aardbeiplukker.

 

Met dank aan Mentor vzw voor de succesverhalen. 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads